آیا سقف کناف ترک می خورد؟ : همانطور که در مقالات قبلی ما خواندید، اجرای کناف، یکی از راه های مناسب برای دکوراسیون داخلی منزل و زیباتر کردن فضای داخلی خانه است. با کمک کناف، شما می توانید سقف کاذب کناف به همراه طرحهای زیبا را در ساختمان اداری یا مسکونی خود اجرا کنید و به فضای خانه یا اداره خود، شکل و ظاهر زیبایی ببخشید.
بسیاری از افراد، نگران سقف یا دیوارهای خانه خود هستند و نمی دانند که بر اثر کناف کاری چه تغییری در ساختمان آنها به وجود خواهد آمد؛ مثلا آنها نگران این هستند که کناف نیز مانند گچ ترک بخورد و ظاهر آن ناخوشایند شود. در این نوشته می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا سقف کناف ترک می خورد؟
آیا سقف کناف ترک می خورد؟
هم در ایران و هم در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا از کناف به جای مصالح خشک استفاده می شود و برای ساخت آن، استانداردهای مشخص رعایت خواهد شد؛ اما متاسفانه در برخی موارد، شاهد ترک خوردن سقف کناف هستیم و این موضوع باعث می شود که افراد، نگران زیبایی ساختمان خود شوند!
اما همیشه مصالح کناف ترک نمی خورند و مقاومت خود را از دست نمی دهند؛ در اثر وجود عوامل خاصی است که دیوار و سقف کناف ترک می خورد. در ادامه با عوامل ترک خوردن کناف بیشتر آشنا خواهید شد.
چرا کناف ترک می خورد؟
۱ – بی کیفیت بودن مصالح به کار رفته در دیوار و سقف کاذب:
در بازار همواره افرادی هستند که به خاطر به دست آوردن سود بیشتر و پایین نشان دادن قیمت مصالح، دست به تقلب و فریبکاری می زنند و مصالح بی کیفیت را به جای مصالح خوب و مناسب به مشتری می دهند.
در نتیجه اگر مصالح غیراصلی و تقلبی به مشتری داده شود، کیفیت و استانداردهای لازم را ندارند و نمی توانند عملکرد خوبی از خود نشان دهند.
ورق کناف های تقلبی، ضخامت کمتری نسبت به پروفیلهای کناف اصلی دارند و در زیرسازی، نمی توانند عکس العمل خوبی از خود نشان دهند؛
در نتیجه در کوتاه مدت یا دراز مدت، بارهای ساختمان به آنها فشار می آورد و در نهایت ترک می خورند.
اگر می خواهید شاهد ترک خوردن کناف در ساختمان خود نباشید، از مرکزی معتبر اقدام به خرید کناف کنید.
۲ – عدم رعایت استانداردها در هنگام اجرای کناف:
عدم رعایت فاصله مناسب آویزها در هنگام اجرای کناف، یکی از عوامل ترک خوردن کناف است.
اگر می خواهید کناف ترک نخورد، باید استانداردهای این کار را رعایت کنید تا شاهد بهترین عملکرد از محصول باشید.
۳ – عدم استفاده از نوار درزگیری:
در مراحل بتونه کاری و درزگیری باید از نوار درزگیری استفاده کنید.
وقتی از کاهگل استفاده می کنید، مشاهده خواهید کرد که با وجود کاه، گل های موجود در کاهگل مسلح می شوند و ترکیبشان دیگر ترک نمی خورد. در درزگیری و بتونه کاری هم این کار را باید انجام داد تا سیستم از هم نپاشد. اگر دقت کنید، مشاهده خواهید کرد که در محل برخورد دو پانل، همواره برهم کنش های کوچک اتفاق می افتد.
اگر از نوار درزگیری در مقاطع مشترک سازه استفاده نشود، با کوچکترین ارتعاش در سقف کاذب، ترکها به وجود می آیند.
پس اگر میخواهید شاهد ترکها در سقف یا دیوار کنافی خود نباشید، باید از نوار درزگیری استفاده کنید. قبل از استفاده از نوار تیپ یا نوار درزگیری هم باید تمام درزها و شیارها را به صورت کامل پر کنید.
۴ – قرار ندادن سازه F در بین پنل های نصب شده:
وقتی می خواهید از باکس نور مخفی با عرض بیشتر از ۴۰ سانتی متر استفاده کنید یا طرحهای دکوراتیو و سقف کاذب را اجرا کنید، باید از سازه F در بین پنل های نصب شده استفاده کنید تا شاهد ترک خوردن کناف نباشید.
۵ – لرزش ساختمان:
گاهی اوقات هم تمام مراحل بالا به درستی انجام می شود؛ اما باز هم شاهد ترک در ساختمان هستیم.
علت این ترکها به لرزش خود ساختمان بر می گردد.
اگر در طبقات بالای ساختمان ساخت و ساز انجام شود، ممکن است به دلیل ضربه های پتک موقع سرامیک کاری، کناف های ساختمان پایینی ترک بخورد.
در این مواقع، شما نمی توانید از نصاب کناف انتظار داشته باشید تا جلوی این ترکها را بگیرد. همچنین اگر ساختمان شما در محلی قرار داشته باشد که وسایل نقلیه سنگین رفت و آمد کنند، لرزش زیادی به بدنه ساختمان وارد می شود که این موضوع باعث ترک خوردن کنافهای سازه خواهد شد.
پس تا به اینجا دانستید که سقف کناف بر اثر عوامل خاصی ترک می خورد و باید عوامل نامناسب را حذف کنید تا کناف ترک نخورد.
برای جلوگیری از ترک خوردن کناف باید چه کارهایی را انجام دهید؟
اگر می خواهید مصالح کناف را در ساختمان خود اجرا کنید، باید نکات فنی این کار را به خوبی بدانید و این کار مهم را به افرادی باسابقه و خبره بسپارید.
خوب است که پیش از انتخاب پیمانکار برای اجرا و نصب کناف در ساختمان خود تحقیق کنید و بهترین فرد را برای این کار انتخاب کنید. حتی می توانید از پروژه های قبلی و نمونه کارهای شخص بازدید کنید تا به کیفیت کار او پی ببرید.
اگر فردی باتجربه را برای اجرا و نصب کناف در ساختمان خود انتخاب کنید، خواهید دید که او این کار را با نهایت دقت انجام می دهد و دستورالعملهای لازم برای درست کردن بتونه درزگیری و سایر مصالح را به خوبی رعایت خواهد کرد.
کناف کاران حرفه ای به خوبی می دانند که باید نهایت تلاششان را به کار گیرند تا در هنگام اجرای بتونه کاری، هیچ ترکی ایجاد نشود. اگر در هنگام کار شاهد ترکهای ریز و درشت در کناف نباشید، به احتمال زیاد در مراحل بعدی هم ترکها به وجود نخواهند آمد.
چگونه سقف یا دیوار کناف را ترمیم کنیم ؟
گاهی پیش می آید که سقف کاذب یا دیوار های کناف در اثر ضربات شدید دچار شکستگی شوند ، همچنین ممکن است در اثر مشکلات تاسیساتی و برقی ، نیاز باشد بخش کوچکی از سقف کاذب کناف باز شود تا مشکل رفع گردد.بنابراین نیاز به ترمیم سقف کاذب احساس میشود.
چگونه مرحله به مرحله ترمیم سقف یا کناف را انجام دهیم ؟
الف – یک تکه پانل کناف به شکل مربع یا مستطیل ( کمی بزرگ تر از قسمتی که قرار است ترمیم شود )
ب – پانل مورد نظر را روی قسمتی که میخواهیم ترمیم کنیم قرار داده و دور آن را خط میکشیم تا جای آن دقیقا مشخص شود.
سپس با اره محل خط کشی شده را برش میدهیم و قسمت معیوب را خارج میکنیم :
ج – دو یا چند قطعه چوب صاف یا سازه استاندارد کناف ( کمی بلند تر از حفره ) را به قسمتی که قرار است ترمیم شود ، مطابق تصویر پیچ میکنیم .
د – قطعه پانل جدید را به سازه یا چوب مورد نظر را پیچ میکنیم تا بخوبی در محل محکم شود.
ه- درز دور قسمت ترمیم شده را با نوار درزگیری پوشش داده و با بتونه کناف روی محل را بخوبی می پوشانیم .
سپس قطعه ترمیم شده را به رنگ سایر نقاط در می آوریم .
منبع : kanaf.ir
saghfeknauf.blogfa.com