کناف ضد حریق چیست؟ سقف کناف نوعی الیاف گچی است که بوسیله تکنولوژی نانو، بصورت تایل هایی با ابعاد و طرح های دلخواه و انعطاف پذیری بالا در آمده است. اما سقف های کناف ضد آب گچی نیستند و جنس متفاوتی دارند که در برابر آتش نیز مقاوم است و قابلیت ضد حریق دارد. در این مقاله به بررسی این موضوع که کناف ضد حریق چیست؟ می پردازیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید:
کناف ضد حریق چیست؟
کناف در انواع گوناگونی وجود دارد که از جمله میتوان به کناف ضد حریق اشاره کرد. کناف ضدحریق و یا صفحات گچی نسوز در ساختمان سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است این نوع کناف در برابر حریق بسیار مقاوم بوده و مانع از نفوذ آتش بین فضاهای ایجاد شده میشود.صفحات ساختارگچی خشک یکی از عالی ترین مصالح مقاوم در برابر آتش سوزی می باشد . آنها حرارت را از خود عبور نمیدهند، حتی حرارت بیش از ۲۲۰ درجۀ فارنهایت ۹۰ درجۀ سانتیگراد.
در واقع، علت نسوختن آنی، وجود ترکیبات شیمیائی آب می باشد که تحت حرارت زیاد تبخیر شده،بنابراین از انتقال حرارت جلوگیری می کند. حتی پس از تکمیل مرحلۀ کلسیناسیون، یعنی زمانیکه همۀ آب آن خارج می شود، هنوز بعنوان یک سد در مقابل حرارت پایداری می کند.چهار ساعت مقاومت در مقابل آتش سوزی برای جدا کننده ها، سه ساعت برای سقف و چهار ساعت برای پوششهای روی ستونهای ساختمانی با مشخصات کامل آن در دسترس می باشد .
کناف ضد حریق چه مزایایی دارد و در کجاها کاربرد دارد؟
این نوع کناف کاملا ضد حریق بوده و مقاوم در برابر حرارت و آتش است. امروزه در منازل و ادارات، و بسیاری از مکان های فرهنگی به جای استفاده از از تایل های گچی از این نوع کناف ضد حریق استفاده می شود. علت این انتخاب می توانند سبک وزن ، ضد حریق ، ضد آب و قیمت مقرون به صرفه آن باشد.
از مزایایی کناف ضد حریق میتوان به پیاده سازی آسان , هزینه پایین , سرعت پیاده سازی بالا , کاهش مصرف انرژی در ساختمان , سبک سازی ساختمان اشاره کرد.
انواع کناف ضد حریق که در ساختمان سازی از آنها استفاده می شود
بکارگیری ساختارهای مقاوم در برابر حریق کناف در عناصر غیر سازه ای (نظیر دیوارهای جداکننده کناف و سقفهای کاذب ضدحریق )، با هدف جلوگیری از نفوذ و پیشروی حریق از یک فضا به فضای دیگر در ساختمان (ایجاد زون های حریق) و همچنین سرایت حریق به ساختمان های مجاور که این ساختارها عبارتند از :
دیوارهای جداکننده مقاوم در برابر حریق کناف
این دیوار های متشکل از صفحات ضد حریق کناف به صورت مانعی در برابر حریق عمل میکند به نحوی که به صورت زون های مختلف حریق باعث جلوگیری از گسترش آن می گردد و دمای فضای داخل هر زون بسیار کمتر از فضای حریقی مجاور خواهد بود
دیوارهای پوششی مقاوم در برابر حریق کناف
این سیستم برای مقاوم سازی دیوار های بنایی قدیمی در برابر حریق کاربرد دارد و استفاده دیگر آن کاور کردن دیوار های تاسیساتی نظیر داکت ها و یا چاله آسانسورها که در هنگام حریق به صورت یک حفره عمودی موجب گسترش آتش و دود بین طبقات میگردد می باشد
سقف های کاذب کناف مقاوم در برابر حریق
این نوع سقف کاذب مکمل دیوار های ضد حریق می باشد و علاوه بر حفظ سقف سازه ای از اتش و تاسیسات بالایی حتی مانع از سرایت حریق طبقات بالاتر با زیرین میگردد.
ایمنی ساختمان در برابر حریق با کناف ضد حریق
یکی از مهمترین نیازهای طراحی ساختمان، تامین ایمنی در برابر آتش است.هرچه ساختمان از نظر جانی، اجتماعی، سیاسی یا اقتصادی مهم باشند، باید از ایمنی بیشتری نیز برخوردار باشند. برای تامین ایمنی و مقاوم سازی ساختمان در برابر آتش، لازم است از مصالح مناسب در سازه و نازک کاری ساختمان استفاده شود.
بنابراین طراح باید از مشخصات مصالح و سیستم های ساختمانی در برابر آتش مطلع باشد و انتخاب مناسب را متناسب با مشخصات ساختمان انجام دهد. همچنین مقاومت سازه و عناصر ساختمانی در برابر آتش باید مطابق با مقررات ساختمانی تامین شود. برای این هدف در بسیاری از مواقع نیاز است از پوششهای محافظت کننده برای مقاوم سازی اجزای ساختمان در برابر آتش استفاده شود.
اجرای کناف ضد حریق
در مقررات ایمنی ساختمان ها در برابر آتش همیشه یک گروه بندی از نظر کاربری یا تصرف ساختمان نیز وجود دارد و سطح الزامات مربوطه در هر گروه از ساختمان ها بسته به اهمیت آن ها متفاوت است. پس از مشخص شدن سطح انتظارات ایمنی در برابر آتش برای یک ساختمان، طراح باید از مصالحی استفاده کند که در برابر آتش از خواص و رفتار مناسبی برخوردار باشند.
در کنار نقش مراکز آتش نشانی و به کارگیری سیستمهای فعال مقابله با آتش، به کارگیری فنون جدید پیشگیری و حفاظت منفعل یا مقابله غیر مستقیم با آتش سوزی نیز در علم مهندسی ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.
در این مجموعه ابتدا ماهیت و روند آتش سوزی در ساختمان و اصول حفاظت ساختمان در برابر حریق بررسی میشود. سپس رفتار مصالح و ساختارهای ساختمانی و طبقه بندی آن ها در برابر حریق مرور میشود. در انتها، امکانات و ساختارهای ارائه شده توسط کناف جهت اجرای عناصر غیر سازه ای مقاوم در برابر حریق، شامل دیوارهای جداکننده، دیوارهای پوششی و سقف های کاذب و راه حلهای موجود برای مقاوم سازی عناصر سازهای در مقابل حریق، شامل پوشش های محافظ تیر ها و ستونهای فولادی معرفی میگردد.
قیمت کناف ضد حریق
با توجه به متغیر بودن روزانه قیمت های و نوسانات ارزی قیمت کناف ضد حریق نیز از این امر مستثنی نمی باشد برای اطلاع دقیق از قیمت کناف ضد حریق می توانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.