نحوه ی نصب صفحات فایبر سمنت برد : استفاده از فایبر سمنت برد امروزه با استقبال خوبی مواجه شده و پیمانکاران بسیاری در پروژه های خود از آن استفاده می کنند. نصب فایبر سمنت برد به عنوان یکی از مصالح ساختمانی نوین دارای اهمیت زیادی است که موجب توسعه استفاده از آن شده است. نصب فایبر سمنت برد اگر چه سریع و بسیار آسان بوده اما جهت نصب باید به نکات مهمی توجه نمود تا حداکثر بهره وری و عملکرد ممکن بدست آید. در این مقاله سعی داریم تا شما را با نحوه نصب فایبر سمنت برد آشنا کنیم با ما همرا ه باشید.
معرفی فایبر سمنت برد
فایبر سمنت برد نوعی مصالح ساختمانی تشکیل شده از سیمان، الیاف طبیعی یا مصنوعی به استثنای آزبست و در بعضی موارد سیلیس، آهک و دیگر افزودنیها برای افزایش مقاومتهای مکانیکی و شیمیایی است. یکی از مهمترین دلایل توسعه استفاده از فایبر سمنت برد قیمت بسیار مناسب آن مخصوصا کاریرد آن در نمای ساختمان در مقایسه بادیگر مصالح می باشد.
مزایای نصب فایبر سمنت برد چیست؟
نصب فایبرسمنت برد دارای مزایای بی شماری است که موجب افزایش استفاده از آن در صنایع مختلف گردیده است. صفحات فایبر سمنت در برابر آب و آتش مقاومت زیادی داشته و جهت عایق بندی ساختمان بکار می روند. نصب این مصالح ساختمانی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های ناشی از حامل های انرژی می شود. همچنین با سهولت اجرا و نصب سریع موجب اتمام پروژه در مدت زمان کمتر و جلوگیری از خواب سرمایه و کاهش هزینه ها می شود.
نصب آن به علت وزن کم موجب کاهش وزن کلی ساختمان می شود. این نکته زمانی مورد اهمیت است، که بدانیم در صورت وزن زیاد ساختمان باعث مقاومت کمتر در برابر زلزله و بلایای طبیعی می شود، اما وزن کم سازه بر اثر بکار بردن و نصب فایبر سمنت برد موجب مقاومت بیشتر ساختمان در برابر نیروهای خارجی وارده بر سازه می شود.
چه ابزار و لوازمی برای نصب صفحات فایبر سمنت برد مورد نیاز است؟
برای نصب صفحات فایبر سمنت برد ابزار و لوازم زیادی مورد نیاز هست. از جمله ابزار مورد نیاز برای نصب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحات به اندازه محاسبه شده
- پیچ های صفحات فایبر سمنت برد
- زاویه های تقویت کننده
- چسب ساختمانی مناسب
- چاقوی مخصوص فایبر سمنت برد
- وسیله حمل صفحات فایبر سمنت برد
- تراز بندی فایبر سمنت برد
- دستگاه دریل
- تکیه گاه تی شکل
- بالابر فایبر سمنت برد
نحوه ی نصب صفحات فایبر سمنت برد
نحوه نصب فایبر سمنت برد با توجه به محل و موقعیت آن متفاوت است. برای مثال اگر می خواهید صفحات را در زیرزمین نصب کنید، نیاز به تسمه زنی به دیوارهای اطراف جهت ساخت یا اسکلت برای نصب دارید. برای نصب بر روی سقف و پیچ نمودن صفحات فایبر سمنت برد بر روی آن نیاز به اسکلت تی شکل دارید شما می توانید از این اشکال جهت نگهداری صفحات فایبر سمنت برد در زمان پیچ نمودن آنها به اسکلت فلزی استفاده نمایید. به طور کلی مراحل نصب فایبر سمنت برد شامل موارد زیر است:
۱- در نظر گرفتن تعداد مواد اولیه مورد نیاز در نصب فایبر سمنت برد
برای اینکارابتدا ابعاد دیوار و سقف مورد نیاز جهت نصب را اندازه گیری کنید. سپس مساحت هر سطح مورد نظر را محاسبه و در نهایت کل سطوح برآورد نمایید. در مرحله بعد مساحت کل مورد نظر بدست آمده را بر مساحت یکی از صفحات فایبر سمنت برد تقسیم کرده، عدد بدست آمده تعداد صفحات مورد نیاز را به شما نشان می دهد. این نکته را در نظر داشته باشیدکه همیشه ۵ درصد مساحت کل بدست آمده را جهت پرتی و ضایعات بیشتر برآورد کنید. به طور تقریبی برای هر ۱۰۰ فوت مربع مساحت نیاز به ۱۰۰ عدد پیچ فایبر سمنت برد دارید.
۲- برش دادن صفحات نصب فایبر سمنت برد
ابتدا محل های برش صفحات فایبر سمنت برد را به وسیله اندازه گیری و نشان گذاری بر روی لبه های آنها مشخص کنید. صفحات را بر روی دیوار تکیه داده و به وسیله چاقوی مخصوص بر روی صفحات خط بکشید. سپس بر روی محل خط کشی شده فشار وارد آورده تا صفحه از محل مورد نظر شکسته شود. در مرحله بعد با به کار بردن چاقو و از پشت محل خط کشی و صفحه شروع به بریدن کنید.
۳– نصب صفحات فایبر سمنت برد در سقف
توجه کنید که همیشه ابتدا سقف را تمام و سپس شروع به نصب دیوار نمایید. برای نصب صفحات بر روی سقف ابتدا بررسی کنید که تیرها تراز بندی شده و هم سطح باشند. و به وسیله تخته های عمودی آنها را به هم متصل نموده و هر جایی که لازم است آنها را صاف و هموار کنید. سقف را اندازه گیری نموده و در تسمه ها را جایگذاری کنید. دقت نمایید که اسکلت به فاصله یک چهارم اینچ از گوشه ها فاصله داشته باشد.
از چسب برای اتصال اولین پنل به تیرها استفاده نمایید. صفحات را با کمک تیرک تی شکل و یا بالا بر نگهدارید. از مرکز صفحه شروع به سوراخ کاری و پیچ نمودن آن به اسکلت زیرین و در فواصل ۱۲ اینچ نمایید. پیچ ها از لبه های باید حداقل ۰.۵ اینچ فاصله داشته باشند. صفحات بعدی را به همین ترتیب ادامه می دهیم.
۴- نصب صفحات فایبر سمنت برد در دیوار
برای این کار ابتدا موقعیت قرارگیری اسکلت را بر روی دیوار مشخص کنید. دیوار را اندازه گیری نموده و موقعیت صفحات بر روی اسکلت زیرسازی را تعیین کنید. صفحات به اندازه ۴/۱ اینچ از زوایا فاصله داشته باشند. صفحات به صورت افقی نصب شوند. از گوشه بالایی صفحه و به فواصل ۱۶ اینچ شروع به پیچ نمودن صفحات نمایید. هنگان نصب دیوار فاصله ۲/۱ اینچ پیچ نمودن تا لبه های صفحات را رعایت کنید. میان صفحه پایینی و سطح کف حدود ۰.۵ اینچ فاصله باید باشد بطوری که می توانید جهت اندازه گیری دقیق یک صفحه فایبر سمنت برد را بر روی زمین قرار داده و بر طبق آن اندازه گیری نمایید. و در آخر مقادیر اضافی صفحات در گوشه ها و زوایا را برش دهید.
شرکت تولید کننده فایبر سمنت برد
شرکت مدرن سازان رادیس با هدف ترویج سبک سازی و مقاوم سازی در صنعت ساختمان و نهادینه نمودن استفاده صحیح از مصالح سبک از مصارف مختلف از جمله نمای ساختمان، سقف کاذب، دیوار های داخلی و پیرامونی تاسیس گردید.
این شرکت نماینده انحصاری فروش و اجرای فایبر سمنت و تولید کننده فایبر سمنت برد در ایران می باشد. جهت مشاوره و یا خرید با ما در تماس باشید. همچنین می توانید به آدرس سایت www.radiscompany.com نیز مراجعه فرمایید.