مشخصات و آزمون های فایبر سمنت برد : فایبر سمنت برد امروزه به یک رقیب جدی برای اکثر مصالح ساختمانی مختلف تبدیل شده است. این مصالح به دلیل مزایای زیادی که دارد و خاصیت دوست دار محیط زیست بودن آن در کنار سالم بودن آن برای انسان روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند. فایبر سمنت برد را در بخش های مختلف ساختمان از جمله نما، کف پوش، دیوار پوش، سقف و … مورد استفاده قرار می دهند. استفاده از فایبر سمنت برد علاوه بر کاهش وزن سازه موجب کاهش هزینه های ساخت و ساز نیز می گردد. در ادامه در مورد مشخصات عملکردی و آزمون های فایبر سمنت برد بیشتر توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
معرفی فایبر سمنت برد
فایبر سمنت برد یا صفحات سیمانی الیاف دار ساده، به صفحات پیش ساخته گفته می شود که از ترکیب سیمان مخصوص، الیاف سلولزی، سیلیس و آب تشکیل شده اند. مواد فوق در دستگاه اتو کلاو و تحت حرارت و فشار تبدیل به پانل سیمانی الیاف دار می گردد. پانل های فایبر سمنت برد با ویژگیهای منحصر بفرد و فاقد مواد شیمیایی مانند آزبست سازگار با محیط زیست بوده و ضرری برای سلامتی انسان ندارند لذا بطور وسیع در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند.
مشخصات عملکردی فایبر سمنت برد چیست؟
از جمله مشخصات عملکردی فایبر سمنت برد این است که دارای مقاومت کششی، فشاری، مقاوم در برابر آتش سوزی و آب، دارای خواص عایق بندی صوتی و حرارتی بوده و کمک در کاهش هزینه های ساخت و ساز می نماید. نکته قابل ذکر در مورد مقاومت فایبر سمنت برد در برابر آتش سوزی این است که صفحات سیمانی الیاف دار در برابر آتش واکنشی از خود نشان نمی دهند یعنی نه بر دامنه آتش افزوده و نه از گسترش آن جلوگیری می نمایند. انواع مختلفی از آزمونهای مختلف بر روی فایبر سمنت برد جهت آزمایش مقاومت و ویژگی های آن صورت می پذیرد که در ادامه به تشریح این آزمونها می پردازیم.
انواع آزمون فایبر سمنت برد شامل چه مواردی است؟
انواع آزمون فایبر سمنت برد که بطور رسمی و مستمر توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن بر روی انواع پانل فایبر سمنت برد صورت می گیرد. شامل آزمونهای زیر است:
۱– آزمون دانسیته فایبر سمنت برد:
طبق استاندارد شماره EN 12497 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن حداقل دانسیته مجاز برای فایبر سمنت برد ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. نکته قابل ذکر این است که صفحات سیمانی الیاف دار که دارای دانسیته پائین تری هستند از وزن سبک تری برخوردارند.
۲– آزمون یخ زدگی فایبر سمنت برد:
طبق استاندارد شماره EN 12497 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن انواع پانل سیمانی الیاف دار به تعداد ۱۰۰ مرتبه منجمد شده و در داخل کوره خشک می شوند. پس از تکمیل این چرخه و بررسی میزان مقاومت خمشی فایبر سمنت برد که بر اثر فرآیند انجماد و یخ زدایی کاهش می یابد باید در محدوده استاندارد تعریف شده قرار گیرد.
۳– آزمون آبگرم فایبر سمنت برد:
طبق استاندارد شماره EN 12497 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن انواع نمونه پانل سیمانی الیاف دار به تعداد ۵۶ مرتبه در آبگرم ۶۰ درجه سانتیگراد غوطه ور شده و پس از پایان چرخه و بررسی میزان مقاومت خمشی فایبر سمنت برد که بر اثر فرآیند تاثیر پذیری از آبگرم دچار تغییر و افت گردیده است باید در محدوده مجاز طبق استاندارد قرار گیرد.
۴– آزمون تر و خشک شدن فایبر سمنت برد:
طبق استاندارد شماره EN 12497 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن صفحات سیمانی الیاف دار در ۵۰ مرتبه و هر مرتبه به مدت ۶ ساعت تر و خشک شده و پس از پایان فرآیند فوق میزان مقاومت خمشی فایبر سمنت برد بررسی و اندازه گیری شده که عدد بدست آمده باید در محدوده مجاز استاندارد قرار گیرد.
۵– آزمون دوام فایبر سمنت برد:
طبق استاندارد DIN-EN 321 آزمون دوام شامل سه مرحله است. ابتدا نمونه های فایبر سمنت برد به مدت ۷۲ ساعت در آب غوطه ور می شوند. سپس در مرحله بعد به مدت ۲۴ ساعت و در دمای ۱۲ درجه سانتیگراد گرم شده و در مرحله سوم میزان دوام آنها بررسی می گردد. صفحات سیمانی الیاف دار خاصیت ارتجاعی فوق العاده ای از خود نشان داده و هیچگونه آثاری از پیچش، خمش، شکست یا تورم در آنها دیده نشد که حاکی از مقاومت آنها در برابر شرایط طبیعی آب و هوایی است.
شرکت تولید کننده فایبر سمنت برد
شرکت مدرن سازان رادیس با هدف ترویج سبک سازی و مقاوم سازی در صنعت ساختمان و نهادینه نمودن استفاده صحیح از مصالح سبک از مصارف مختلف از جمله نمای ساختمان،سقف کاذب،دیوار های داخلی و پیرامونی تاسیس گردید.
این شرکت نماینده انحصاری فروش و اجرای فایبرسمنت و تولید کننده فایبر سمنت برد در ایران می باشد. جهت مشاوره و یا خرید با ما در تماس باشید.