آشنایی با انواع متریال برای نمای ساختمان : آشنایی با انواع متریال می تواند ما را در انتخاب بهترین نوع آن ها کمک کند. استفاده از انواع متریال نمای ساختمان مانند چوب، آجر، فایبر سمنت برد، سیمان، شیشه و … در ساختمان ها بسیار مرسوم است. در هر منطقه ای با توجه به موقعیت جغرافیایی، آب و هوا، آداب و رسوم، سلیقه ی مردم و نوع کاربرد سازه از نماهای ساختمانی متنوع استفاده می شود. فایبر سمنت برد یکی از متریال هایی که امروزه کاربرد زیادی دارد و دارای مزایای بسیاری نسبت به سایر مصالح می باشد که منجر به زیبایی ساختمان شما نیز می گردد. در این جا ما شما را با انواع متریال های قابل استفاده در طراحی نما و ویژگی های هر یک آشنا خواهیم کرد. با رادیس کمپانی همراه باشید.
متریال نمای ساختمانی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
نمای یک ساختمان، نشان دهنده ی کیفیت سایر اجزای ساختمان است. به همین دلیل، طراحی و انتخاب نوع مصالح به کار رفته در نمای ساختمان ها اهمیت ویژه ای دارد. متریال نمای ساختمانی باید دارای ویژگی های خاصی نیز باشد که در ادامه مقاله به برخی از آنها اشاره شده است.
عایق صوت : اگر در شهرهای پرجمعیت و شلوغ زندگی می کنید، بدون شک با مشکل آلودگی صوتی روبه رو شده اید. در این شرایط بهتر است برای ساخت نمای ساختمان از متریال هایی استفاده شود که عایق صوت بوده و آرامش بیشتری برای شما فراهم کند.
عایق حرارت : یکی از معضلات بزرگ صنعت ساختمان، هدر رفتن انرژی است. به همین دلیل مهندسان ساختمانی به فکر ساخت نماهایی افتادند که انرژی ساختمان را حفظ کنند. بنابراین برای انتخاب نمای ساختمانی دقت کنید که عایق حرارت باشد.
هماهنگی با سایر اجزای ساختمان : متریالی که برای ساخت نما استفاده میشود باید با سایر مصالح ساختمان و سبک طراحی آن هماهنگ باشد. در حقیقت، نمای ساختمان را باید جزئی از سازه و یا حتی جزئی از شهر دانست. به همین دلیل برای انتخاب نما باید به طراحیهای شهری نیز توجه داشت.
هماهنگی با شرایط محیطی : متریال نمای ساختمان باید در برابر شرایط محیطی مختلف مقاومت بالایی داشته باشد. در غیر اینصورت، نمای ساختمان در برابر طوفان، نور خورشید، زلزله و آلودگی هوا دچار آسیب می شود و شکل ناخوشایندی به ظاهر ساختمان می دهد.
آشنایی با انواع متریال برای نمای ساختمان
۱- نمای فایبر سمنت برد ساختمان
نمای فایبر سمنت برد از پنل هایی تشکیل می شود که سیمانی بوده و دارای فیبر هستند. مقاومت این متریال تا حد قابل توجهی نسبت به چوب یا سیمان بالاتر بوده و در عین حال ظاهر مناسب و زیبایی را نیز به وجود می آورد. فایبر سمنت برد می تواند در برابر آتش و رطوبت مقاومت بسیار زیادی از خود نشان دهد و دچار خوردگی توسط حشرات نیز نخواهد شد که آن را نسبت به دیگر متریال ها متمایز می کند. فایبر سمنت برد در طرح های مختلف چوب، آجر و … نیز ساخته می شود. از آن جا که این متریال به صورت پنل مورد استفاده قرار می گیرد، به اجرای نما سرعت بخشیده و نتیجه تمیزتری نیز ارائه خواهد داد.
- فایبر سمنت برد در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی بسیار مقاوم تر از مصالح سنتی می باشد.
- فایبر سمنت برد در برابر پوسیدگی طبله نمی شود.
- با توجه به میزان مقاومت خمشی که دارد در برابر خیس شدن مقاومت بالایی دارد و خللی در کار به وجود نمی آید.
- ظرفیت باربری بالا در کف بدون نیاز به بتن ریزی
- سازگاری با هر نوع مصالح و می توانید توسط انواع مصالح مانند پارکت، سرامیک و … پرداخت کنید.
- بهترین گزینه برای محیط های مرطوب مانند حمام، دستشویی و آشپزخانه می باشد.همچنین سهولت نصب کاشی و سرامیک از مزایای دیگر این محصول در کاربری محیط های مرطوب می باشد.
شرکت تولید کننده فایبر سمنت برد
شرکت مدرن سازان رادیس با هدف ترویج سبک سازی و مقاوم سازی در صنعت ساختمان و نهادینه نمودن استفاده صحیح از مصالح سبک از مصارف مختلف از جمله نمای ساختمان، سقف کاذب، دیوار های داخلی و پیرامونی تاسیس گردید.
این شرکت نماینده انحصاری فروش و اجرای فایبر سمنت و تولید کننده فایبر سمنت برد در ایران می باشد. جهت مشاوره و یا خرید فایبر سمنت برد با ما در تماس باشید. همچنین می توانید به آدرس سایت www.radiscompany.com نیز مراجعه فرمایید.
۲- نمای آجری ساختمان
آجر یکی از متریال هایی است که قدمت زیادی در طراحی نما دارد. آجر نما که هنوز هم بسیاری از سطوح بیرونی ساختمان ها را تشکیل می دهد، جزو متریال هایی است که نسبت به گزینه های دیگر از قیمت مناسب تری برخوردار است. استفاده از آجر در طراحی نما به این معنا نیست که شما نمایتان را به روش سنتی و از مد افتاده طراحی می کنید. طراحی نما می تواند با کمک متریالی مثل آجر نیز به نحوی صورت بگیرد که کاملا مطابق با معیارهای روز باشد.
بسیاری از ساختمان های مدرن با به کارگیری آجر در طراحی نما خلق می شوند. آجر می تواند یک متریال فوق العاده زیبا باشد که در عین داشتن حس گرم و دعوت کننده، در تناسب با معماری مدرن قرار بگیرد. از مزایای نماهای آجری می توان به عدم احتیاج به نگهداری آن ها اشاره کرد. یک نمای آجری می تواند تا سال ها بدون نیاز به تمیز شدن ظاهر اولیه خود را حفظ کند.
از جمله مزایای نمای آجری می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- عایق صوتی، حرارتی
- کاهش اتلاف انرژی
- حمایت از محیط زیست به دلیل داشتن ساختار طبیعی
- مقاومت و طول عمر بالا
- حفظ هویت تاریخی
۳- نمای سنگی ساختمان
سنگ از متریال های محبوب در طراحی نما به شمار می رود. سنگ ها با وجود تنوع جنس، بافت و رنگ می توانند گزینه های زیادی در رابطه با طراحی نما در اختیار شما بگذارند. سنگ دارای خصوصیاتی است که می تواند آن را به یک انتخاب مناسب جهت طراحی نما تبدیل کند. از جمله این خصوصیات می توان به مقاومت بالای این متریال در برابر رطوبت اشاره کرد. سنگ دود و گرد و غبار را به راحتی جذب نکرده و از این رو ظاهر تمیز تری نسبت به دیگر متریال ها دارد.
اگر در طراحی نما از سنگ های مرغوب و با روش اجرای مناسب استفاده شود، عمر نما تا حد زیادی تامین خواهد شد. تنوع رنگ و جنس سنگ نیز از مواردی است که در متمایز نمودن این متریال از سایر گزینه ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند. البته باید توجه داشته که هزینه اجرای نمای سنگی می تواند به مراتب بیشتر از اکثر گزینه ها باشد.
مزایای نمای سنگی :
- دارای ثبات رنگ است.
- به هیچ عنوان آلودگی و کثیفی در نما به چشم نمی خورد.
- دارای تنوع زیاد در رنگ و جنس می باشد.
۴- نمای شیشه ای ساختمان
شاید شما هم از کسانی باشید که رویای داشتن یک ساختمان تمام شیشه ای را در سر می پرورانید. شیشه از متریال های زیبایی است که می تواند به عنوان عنصر اصلی تشکیل دهنده نما مورد استفاده قرار گیرد. اگر ساختمان مورد نظر از لحاظ اشراف با مشکل رو به رو نباشد، شیشه می تواند به یکی از گزینه های جذاب جهت طراحی نما تبدیل شود.
نمای شیشه ای عموما به چارچوبی نیاز داشته که صفحات شیشه را در بر بگیرد. برای این که نمای شیشه ای شما به زیبایی اجرا شود، بهتر است پیش از طراحی ساختمان به سازه ای که بنا را نگه می دارد، توجه داشته باشید. کیفیت شیشه های مورد استفاده در طراحی نما، زمانی که این متریال در سطح وسیعی به کار می رود، مواردی مثل عایق بودن، مقاومت در برابر شکستن و جلوگیری از ورود اشعه های مضر را در بر می گیرد.
مزایای نمای شیشه ای :
- سرعت در اجرا
- فراهم سازی دید نمای بیرونی برای ساکنین داخل ساختمان
- قابلیت ترکیب با کلیه متریالها
- سبک و قابل ترمیم
- دارای تنوع رنگ
۵- نمای چوبی ساختمان
چوب یک متریال زیبا و دوست داشتنی است که می تواند ظاهر نما را زیبا و متفاوت جلوه دهد. تکنولوژی این روزها به سمتی پیش رفته که چوب را قادر به مقاومت در برابر شرایط جوی گوناگون می سازد و از این رو نگرانی های سابق جهت استفاده از چوب در طراحی نما تا حدود زیادی رفع شده است. البته با وجود همه این ها، نگهداری از نمای چوبی با بسیاری از متریال های دیگر تفاوت دارد.
نماهای کار شده به وسیله چوب به نگهداری ویژه نیازمند هستند و باید با مواد پوششی مناسب در مقابل عوامل بیرونی حفاظت شوند که در طول زمان نیاز به تمدید خواهد داشت. تنوع طرح و رنگ چوب های مورد استفاده در طراحی نما از ویژگی های مثبت این متریال به شمار می رود. چوب را می توان به سادگی و در قالب پنل های آماده در طراحی مورد استفاده قرار داد که سرعت و تمیزی کار را افزایش می دهد
مزایای نمای چوبی ساختمان:
- نمای چوبی مقاومت بالایی در برابر رطوبت،گرما و سرما دارد.
- اجرا و نصب نمای چوبی ساختمان در مقایسه با سایر نماها، آسانتر و با سرعت بالاتری انجام میشود. چون چوب در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی، سبک تر است.
- هزینه اجرای نمای چوبی در مقایسه با سایر نماها کمتر است.
- اگر از چوب در نما سازی ساختمان خود استفاده می کنید، دیگر خیالتان از بابت آلودگی های صوتی محیط اطرافتان راحت باشد،چرا که چوب خود به عنوان یک عایق صوتی خلیی خوب عمل میکند.
- چوبی یک ماده طبیعی است و استفاده از آن در نمای ساختمان،حس زیبایی ،آرامش و طبیعی بودن به ما منتقل میکند.
- نما چوبی به دلیل استفاده از چوب ترمووود در ساختار آن،در برابر کپک ، حشرات موذی و موریانه مقاوم می باشد.
۶- نمای بایرامیکس ساختمان
ایده ی استفاده از دانه های مرمری و سرامیکی در نمای ساختمان توسط یک شرکت ترکیه ای ارائه شده است که به آن بایرامیکس گفته می شود. برای ساخت این متریال، دانه های گرانیت، مرمر و سرامیک را درون چسب های مصنوعی و طبیعی ریخته و پس از خشک شدن در اندازه های دلخواه، برش می دهند. از مهمترین ویژگی این نماها میتوان به تنوع رنگ بالا مزایای نمای بایرامیکس :
- دارای رنگ های متنوع
- پیاده سازی آسان و سریع
- مقاوم در برابر شرایط نامساعد جوی
- قیمت مناسب
- و سهولت نصب اشاره کرد.
۷- نمای کامپوزیتی ساختمان
کامپوزیت ها جزو متریال جدید ساختمانی هستند که کاربردهای بسیار زیادی پیدا کرده اند. نماهای کامپوزیتی دارای بدنه ای از جنس پلی اتیلن هستند که توسط لایه های آلومینیومی پوشش داده شده اند. مهمترین ویژگی این متریال، قابلیت شکلپذیری آن است؛ به طوریکه معماران می توانند هر طرحی که در ذهن خود دارند را توسط کامپوزیت ها اجرا کنند. همچنین نماهای کامپوزیتی دارای استحکام بسیار خوبی بوده و در برابر عبور صدا و حرارت نیز از خود مقاومت نشان میدهند. تمام این عوامل سبب شده است که نماهای کامپوزیتی، گزینه ی مناسبی برای استفاده در ساختمان سازی باشند.
مزایای ورق کامپوزیت :
- زیبایی و درخشندگی خودکار ورق های آلومینیومی
- قابلیت تمیزی خودکار
- پیاده سازی در رنگ های متنوع
- انعطاف پذیری ورقها
- اجرای سریع
- سبک
- طول عمر بالا
- عایق صوتی و حرارتی
۸- نمای سرامیکی ساختمان
استفاده از نمای سرامیکی کاربردهای زیادی در حوزه معماری دارد ، سرامیک پرسلانی زیرمجموعه ای از تایل های سرامیکی است که نبست به تایل های دیگر مقاوم تر است. نمای سرامیکی جزء نماهای خشک محسوب می شود و می توان از آن برای نما ساختمان مسکونی، نمای ساختمان اداری و یا تجاری بهره برد.
مزایای نمای سرامیکی :
- عایق مناسبی در برابر صوت ، حریق و رطوبت می باشد.
- دارای رنگ و طرح های متنوعی است.
- از پایداری و استحکام قابل توجهی در طول مدت زمان زیادی برخوردار می باشد.
دیگران نیز این مطالب را خوانده اند …
- نمای ساختمان با فایبر سمنت برد یا آجر ؟
- نمای فایبر سمنت برد سنگی چیست ؟
- آیا فایبر سمنت برد بهتر از سیمان کاری است ؟