دلایل اهمیت انتخاب نمای فایبرسمنت برای ساختمان : قبل از اینکه بخواهیم درباره انواع نما در ساختمان صحبت کنیم بیایید ببینیم که اصلا نما به چه معناست و از چه کلمه ای گرفته شده است و سپس به کاربرد آن در ساختمان بپردازیم. کلمه نما در اصل از کلمه ایتالیایی “facciata” گرفته شده است و به عنوان بیرون یا تمام وجوه خارجی یک ساختمان تعریف می شود. این اصطلاح اغلب برای اشاره به نمای اصلی یا جلوی یک خانه استفاده می شود.
نما در کنار سقف، یکی از مهمترین عناصر ساختمان است، زیرا به عنوان مانع اولیه در برابر عوامل جوی خارجی که می تواند به سلامت سازه آسیب برساند مانند باران، برف، باد، یخبندان، آفتاب و غیره عمل می کند. به همین دلیل، انتخاب یک سیستم نما که ساختمان را از این خطرات محافظت می کند و در عین حال به دستیابی به مصرف انرژی کمتر، کاهش هزینه های نگهداری و بهبود آسایش ساکنان کمک می کند، بسیار مهم است.
در زیر انواع مختلف نما یا دیوارهای خارجی مورد استفاده در معماری و همچنین ویژگی های هر یک از آنها را توضیح می دهیم.
نمای سبک
این نوع نما به ساختار مقاوم ساختمان می چسبد، اما بخشی از آن را تشکیل نمی دهد. از آنجایی که به پایداری ساختمان کمک نمی کند، باید طوری طراحی شود که بارهایی را که بر اجزای آن فشار وارد می کند، تحمل کند.
دو نوع ساخت برای نماهای سبک وجود دارد: دیوار پرده ای و نمای پانل.
با یک دیوار پرده، نما به طور مداوم در اطراف چارچوب سازه عبور می کند، در حالی که با نمای پانل شده، چارچوب نما را قطع می کند. برخی از مزایای خاص سیستم نمای سبک، سهولت نصب و میزان نوری است که به داخل ساختمان میدهد. در مقایسه با سایر انواع نما، نماهای سبک وزن عایق حرارت و صدا کمتری دارند و هزینه های نگهداری بالاتری در میان مدت و بلند مدت دارند. این نوع نما عمدتاً در ساختمان های اداری متوسط و بلند نصب می شود.
نمای سنگین
همانطور که از نام آن مشخص است، این نوع نما تمایل دارد از مصالح ساختمانی با وزن قابل توجهی ساخته شود. برای اینکه یک نما سنگین وزن در نظر گرفته شود، میانگین وزن، شامل عناصر توپر و توخالی، باید بالای ۱۰۰ کیلوگرم در متر مربع باشد. در این دسته، انواع مختلفی از نماها را مییابیم که بسته به نیازهای عایق حرارتی، ممکن است باربر یا خود نگهدار باشند و ممکن است محفظه هوا داشته باشند یا نداشته باشند.
نمای پیش ساخته
این نوع نما عمدتاً از ماژول های پیش ساخته تشکیل می شود که به یکدیگر متصل شده یا در محل مونتاژ می شوند. اجزای این نماها به صورت صنعتی در کارخانه های بسیار مکانیزه ساخته می شوند و اغلب از پنل های چوبی و بتنی استفاده می شود. از مزایای اصلی این نوع نما سرعت و سهولت نصب و همچنین هزینه کمتر نسبت به سایر سیستم ها می باشد. از نظر معایب، گزینه های طراحی محدودتر است و حداقل حجم کار لازم است تا بتوان آن را قابل اجرا کرد. نماهای پیش ساخته معمولا در کارخانجات صنعتی و مراکز خرید بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
نمای سنتی
این طبقه بندی شامل نماهایی است که از مصالح ساختمانی سنتی مانند آجر، سنگ، چوب، سرامیک، رندر و غیره استفاده می کنند. مزایا این است که ساخت آنها پیچیدگی کمتری دارند، نصب سریع و هزینه پایینی دارند. از طرف دیگر، از آنجایی که نماهای کلاسیک فاقد محفظه هوا یا عایق هستند، عایق حرارتی و صوتی کمتری دارند که به معنای صرفه جویی در مصرف انرژی است.
سیستم های ETI
سیستم های ETI (عایق حرارتی خارجی) شامل نصب صفحاتی از مواد عایق در اطراف ساختمان است که توسط ملات محافظت شده و به دیوار نگهدارنده چسبیده یا به صورت مکانیکی ثابت می شود. سپس سیستم با روکش یا روکشی که با زیبایی شناسی ملک مطابقت دارد تکمیل می شود. بیشترین مواد مورد استفاده در جنبه عایق یک سیستم ETI عبارتند از پلی استایرن منبسط شده (EPS)، پلی استایرن اکسترود شده (XPS)، پلی استایرن منبسط شده گرافیت (EPS-G) و پشم معدنی (MW). از آنجایی که سیستم ETI دارای یک لایه عایق است، پل های حرارتی و خطر تراکم را کاهش می دهد. بنابراین، این گزینه ای است که سطح خوبی از کارایی را نسبت به قیمت خود فراهم می کند، زیرا هیچ هزینه ای از یک سیستم چارچوب ناشی نمی شود.
روکش ضد باران
“اثر دودکش” که در داخل حفره هوا رخ می دهد به این معنی است که هوای گرم از بالای نما بالا می رود و از آن خارج می شود. در ماه های تابستان، این پدیده همرفت طبیعی به معنای تجدید هوا است که از گرم شدن بیش از حد جلوگیری می کند. از طرفی در زمستان هوا زیاد گرم نمی شود و در داخل خانه باقی می ماند. گرما از بین نمی رود، که به صرفه جویی در انرژی ناشی از گرمایش کمک می کند.
علاوه بر این، روکش ضد باران یک لایه حفاظتی اضافی در برابر تراکم و نفوذ آب ایجاد میکند و همچنین به کاهش ظاهر ترکها و شکافها در ساختمان کمک میکند، زیرا تغییرات دمایی کمتری را متحمل میشود. اینها تنها برخی از دلایلی است که چرا روکش ضد باران تهویه شده کارآمدترین سیستم نمای خارجی موجود در حال حاضر است.
روکش باران یا سیستم نمای تهویه شده از یک دیوار باربر، یک لایه عایق و مواد روکش ساخته شده است که با استفاده از یک سازه نگهدارنده به ساختمان ثابت می شود. تفاوت اصلی این سیستم با سیستم ETI این است که دارای یک حفره هوا بین دیوار باربر و مواد روکش است. اگرچه نصب این سیستم پرهزینهتر و پیچیدهتر است، اما اغلب اوقات یک گزینه مقرونبهصرفه است زیرا شکاف هوا مسئول بسیاری از مزایای روکش صفحهنمایش باران است.
نمای فایبرسمنت
فایبرسمنت برد به عنوان یک متریال نما و ساخت خانه به نوعی صنعت ساخت و ساز را متحول کرده است. فایبرسمنت برد بهترین را در بین بسیاری از دنیاها ارائه می دهند – ظاهر بافت دار و دانه ای دیوارپوش چوبی واقعی، کیفیت مقاومت در برابر آتش، و توانایی رنگ آمیزی در رنگ های بی شمار، بر خلاف نمای وینیل ، نمای چوب ، نمای سرامیک و سنگ. علاوه بر این، برخلاف سایدینگ آزبست سیمانی، ایمنی در فایبرسمنت برد در نظر گرفته می شود. جای تعجب نیست که نمای فایبر سمنت گزینه ای عالی برای نمای خانه شما است.
فایبر سمنت برد به عنوان سایدینگ به نمای بیرونی خانه یا هر سازه دیگری چسبانده می شوند. همانطور که گفته شد، سنگ تراشی یا چوب را تقلید می کند، مانند بتن در برابر سایش مقاومت می کند و به خانه شما کمک می کند تا با برخی از خشن ترین عناصر محیطی مقابله کند.
در واقع، این نوع سایدینگ خانه به حداقل نگهداری نیاز دارد، ضد پوسیدگی، ضد آتش و ضد موریانه است!
با نوع رنگ و طرح مناسب، فایبر سمنت برد را می توان به گونه ای سفارشی کرد که شبیه تخته های چوبی رنگ شده، زونا، سنگ یا حتی آجر باشد. بهترین بخش این است که نمای فایبر سمنت برد بسیار کمتر از همه این مواد دیگر هزینه دارد. جای تعجب نیست که خانه های جدید از این محصول استفاده می کنند. امروزه، بسیاری از معماران اصرار دارند که از چنین دیوارپوشی برای کاهش هزینه های بازسازی خانه استفاده کنند – بدون اینکه زیبایی شناسی به خطر بیفتد.
راهنمای انتخاب بهترین نما برای ساختمان
نمای ساختمان نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت آن دارد. هنگام طراحی نما، معماران و سازندگان بسته به شرایط آب و هوا، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان ها، سلیقه مردم و بودجه آنها نوع مواد را انتخاب می کنند.
نمای بیرونی یک لایه محافظ برای ساختمان است، که نه تنها از آن در برابر عوامل مختلف محافظت می کند، بلکه نقش بسیار مهمی در زیبایی آن دارد.
به وضوح می توان گفت که بهترین نمای ساختمان با توجه به چشم انداز و هدف متفاوت است. به عنوان مثال ، برخی از افراد وقتی زیباترین نما را برای ساختمان انتخاب می کنند و در نمای مصالح ساختمانی استفاده می شوند که به مدت طولانی نیازی به تعمیر و تعویض ندارند ، زیباترین نما را می شناسند.
اما ممکن است برخی تصور کنند که بهترین نما ارزان ترین نما برای ساختمان است. اما نظرات در این زمینه بسیار متفاوت است و همه با توجه به روحیه ، سلیقه و اهدافشان گزینه های مختلفی را بررسی می کنند.
اما در این بین ، نوع کاربری ساختمان ها نیز بر روی مصالح و مصالح ساختمانی نمای ساختمان تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، نمای ساختمانهای تجاری و مسکونی شباهتی به هم ندارند و نماهای سنگی و آجری سنگین که در برخی از خانه های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند ، نمی توانند در ساختمانها و برجهای بلند و همچنین نمای شیشه ای یا عنکبوتی برای ساختمانهای چند طبقه مسکونی مورد استفاده قرار گیرند. مناسب نخواهد بود.